Hermetik Öğreti
Hermetik öğretinin kökeni kadim Mısır’dır.
O, Mısır’ın bilgelik tanrısı Thoth tarafından insanlara verilmişti; daha sonra Yunanlılar ona Hermes Trimagistus (Üç Kez Bilge) adını verdiler. O ta en eski zamanlardan beri hep “Üstadların Üstadı” olarak övülüp selamlanmıştır. Eğer Hermes gerçekten var idiyse, o gerçekten ezoterik bilgeliğin babasıdır. Hayatının ayrıntıları kaybolmuş bulunuyor, fakat bir kabule göre, o İbrahim peygamberin çağdaşı idi.
Hermetik felsefe yedi basit prensibe dayanmaktadır.
2.-Yukarıda nasılsa aşagıda da öyledir, aşagıda nasılsa yukarıda da öyledir. Bizim üstümüzde, bizim anlayışımızın ötesinde katlar, daha yüksek boyutlar vardır.
3.- Titreşim Prensibi : Hiçbir şey durağan değildir, her şey hareket eder, titreşir. Her şey kendine özgü karakteristik bir titreşim hızına sahiptir.
4.-Kutbiyet Prensibi : Her şey ikilidir, herşeyin kutupları vardır. Karşıtlar doğaları itibarıyle birbirinin aynıdır, farklılıkları ancak titreşim hızları bakımından ise onlar hal değiştirebilirler. Böylelikle ruhsal enerji dünyadaki herhangi bir şeyi -fiziksel beden de dahil olmak üzere -olumlu biçimde etkileyebilir.5.- Her şey içe ve dışa doğru akar. Her şeyin gel-git leri vardır. Her şey yükselir ve de alçalır. Sağa doğru salınımın ölçüsü sola doğru salınımın ölçüsüdür. Ritm telafi eder. Zıtlar zıtları tedavi eder.
6.- Neden – sonuç ilişkisi : Her nedenin sonucu, her sonucun da nedeni vardır. Her şey yasaya göre cereyan eder, şans yalnızca henüz tanınmamış olan yasanın adıdır.
Her hastalığın kökü hasta kişininde katılımda bulunmuş olduğu bir olaylar zinciridir.
7.- Cinsiyet Prensibi : Cinsiyet her şeyde vardır, her şey erkek ve dişi prensiplerine sahiptir.
Keith SHERWOOD-Ruhsal Şifa Teknikleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder